понеділок, 11 листопада 2019 11:40

Квартири подорожчають: де і чому зросте ціна

Квартири подорожчають: де і чому зросте ціна
Нерухомість подорожчає через зростання попиту, вартості будматеріалів і витрат на рекламу. Фото: etcetera.media

Наступного року нерухомість на первинному ринку у середньому подорожчає на 10%. Ціни зростуть на квартири комфорт-класу. Не суттєво зміниться вартість економ-класу.

Нерухомість подорожчає не тільки у Києві, а у всіх регіонах України. До цього попит на житло стримували вибори. На кінець року покупці активізувалися, пише ubr.ua.

Ціна на квартири зросте не тільки через попит. Впливатиме вартість будматеріалів, монтажних робіт, бюджети будівельників на рекламу. Так, маркетингові витрати становлять до 4-6% від вартості квадратного метра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де в Україні найдешевші та найдорожчі квартири: ціни

"У світовій практиці частка маркетингових витрат може досягати 8-10%. Однак через невисоку маржинальність в сегменті мас-маркет, а це близько 80% українського ринку новобудов, подальше зростання маркетингових витрат забудовників малоймовірне. Будь-яке їхнє збільшення істотно позначиться на вартості продажу житла", - каже експерт з нерухомості В'ячеслав Бевза.

На вартість квартири найвідчутніше впливає метраж, площа кухні та поверх. За столичну " однокімнатку" 35 м² у середньому просять $35 тис. За житло 34 м² - $33 тис.

Зараз ви читаєте новину «Квартири подорожчають: де і чому зросте ціна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути