пʼятниця, 06 вересня 2019 14:19

Квартири дорожчають: назвали причини

Квартири дорожчають: назвали причини
За підсумками року загальне зростання собівартості будівництва може перевищити 12-15%. Фото: uprom.info

В Україні за січень-серпень будівельні матеріали подорожчали на 5-6%. Найбільше ціни зросли на бетон, утеплювачі та газоблоки.

"У червні бетон українського виробника відчутно подорожчав. Це пов'язане з антидемпінговими митами на імпортний бетон. Протягом року було сильне коливання цін на арматуру. У першому кварталі подорожчала на 6%. Наступні місяці вартість відкочувалася", - каже експерт із нерухомості Владислав Кононов, передає ubr.ua.

Вартість будівельно-монтажних робіт зросла на 15-20%.

"Через дефіцит кваліфікованої робочої сили і відтік кадрів за кордон зросла вартість будівельно-монтажних робіт. Сьогодні це ключовий фактор зростання вартості будівництва", - зазначив Кононов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забудовники активно зводять житло: де будують найбільше

За його словами, при збереженні поточного рівня інфляції будматеріали можуть трохи подешевшати. Але це не вплине на вартість будівельно-монтажних робіт. Вона зросте на 2-3%.

"За підсумками року загальне зростання собівартості будівництва може перевищити 12-15%. Це призведе до подорожчання житла в середньому на 3-4% у передмісті Києва і на 1,5-2% в столиці", - наголошує Кононов.

У серпні найбільше квартир купували у новобудовах у Дарницькому, Голосіївському та Солом'янському районах столиці. Найдешевше придбали 1-кімнатне житло площею 30 м² на вул. Радченка - $21 тис.

Зараз ви читаєте новину «Квартири дорожчають: назвали причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути