понеділок, 07 листопада 2011 09:13

Курс євро ще більше ослаб після закликів до відставки Берлусконі

Курс євро ще більше ослаб після закликів до відставки Берлусконі

Вартість євро знижується відносно долара, ієни до більшості інших активно торгованих світових валют у понеділок, оскільки і опозиція, і прихильники італійського прем'єра Сільвіо Берлусконі закликають його подати у відставку до ключового голосування по бюджету в парламенті, яке призначене на 8 листопада.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Тим часом прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу і лідер опозиції Антоніс Самарас домовилися сформувати уряд національної єдності під керівництвом нового прем'єра. При цьому Папандреу оголосив про готовність піти у відставку відразу після опрацювання деталей угоди.

Курс євро до 6:45 у понеділок становив $ 1,3769 порівняно з $ 1,3829 на закриття торгів у Нью-Йорку в п'ятницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія погодилася на контроль з боку МВФ і ЄС, щоб уникнути кризи

Берлусконі втрачає підтримку в нижній палаті італійського парламенту, зазначають політологи. Прибутковість держпаперів італійських підскочила до рекордних позначок за весь час існування євро з-за політичної нестабільності.

"Увага ринку переміщається на Італію. Прибутковість італійських бондів, ймовірно, продовжить зростати, якщо Берлусконі не піде у відставку. Євро, швидше за все, буде слабко знижуватися на тлі цілого потоку негативних даних з Європи", - вважає аналітик валютного підрозділу Nomura Securities Co. Юносуке Ікеда.

Пара долар / ієна торгується біля позначки 78,11 ієни проти 78,18 за підсумками попереднього тижня. Євро подешевшав до японської нацвалюти на 0,3% - до 107,60 ієни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми вже увійшли до другої хвилі кризи - Найман

Вартість швейцарського франка знижується після того, як центральний банк Швейцарії оголосив про свою готовність до рішучих дій, якщо зміцнення нацвалюти створить загрозу економічній стабільності в країні.

Зараз ви читаєте новину «Курс євро ще більше ослаб після закликів до відставки Берлусконі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути