четвер, 24 вересня 2020 13:32

Курс валют: від чого залежить вартість долара восени

Курс валют: від чого залежить вартість долара восени
Кредити МВФ, кошти від Світового банку та Євросоюзу можуть допомогти Україні покрити дефіцит державного бюджету. Фото: pexels.com

Восени курс гривні залежатиме від надходження кредитів Міжнародного валютного фонду, попиту нерезидентів на ОВДП та обсягів експорту аграрної продукції.

"Усі чекають, як продовжиться співпраця з МВФ і Світовим банком. Це викликатиме не тільки економічний, але і психологічний вплив. Також це стане сигналом для експортерів, коли завозити в країну виручку. Це один з основних факторів, який впливатиме на курс як до кінця цього року, так і протягом наступного", - каже банкір Наталія Шишацька, передає finclub.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли українська економіка повернеться до докризового рівня

У липні-серпні нерезиденти вийшли з ОВДП на 12,5 млрд грн. За пів року з держпаперів вивели 40 млрд грн. Щоправда, динаміка відтоку коштів сповільнилася.

"Також на курс впливає оголошення деякими іноземними банками виплати дивідендів. Це недраматичні суми, але після карантину ринок у принципі не дуже великий. Зараз він тільки відроджується. Тому навіть виплати декількох банків впливають на валютний ринок і невелике зростання курсу. Але у відсотках волатильність у гривні до долара менше, ніж у деяких інших валютних парах", - пояснює банкір Тетяна Попович.

За словами аналітиків, в Україні невизначена фіскальна політика уряду і монетарна політика Нацбанку. Це може впливати на погіршення інфляційних і девальваційних очікувань.

Національний банк України на 24 вересня встановив курс долара на рівні 28,18 грн. Це на 2 коп. менше, ніж було вчора.

Зараз ви читаєте новину «Курс валют: від чого залежить вартість долара восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути