вівторок, 22 вересня 2020 16:49

Коли українська економіка повернеться до докризового рівня

Коли українська економіка повернеться до докризового рівня
В Україні у липні темпи падіння економіки сповільнилися. Фото: pexels.com

До кінця 2021 року українська економіка зможе повернутися до докризового рівня. Вона відновлюється швидше, ніж раніше прогнозували.

У другому кварталі 2020-го через карантин реальний ВВП упав на 9,9% порівняно з першим кварталом. Порівняно з минулим роком реальний ВВП скоротився на 11,4%. Водночас у липні темпи падіння економіки сповільнилися. Промисловість, роздрібна торгівля і вантажні перевезення відновилися до докризового від рівня лютого 2020-го, йдеться у звіті Dragon Capital.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали курс долара, на який розраховує бізнес

Економіка відновлюється завдяки експортно-орієнтованим галузям. Наприклад, сталеливарні заводи змогли наростити обсяги виробництва до рівня початку року після падіння в березні-квітні. Крім того, зросла роздрібна торгівля.

У компанії не прогнозують повторного введення жорсткого карантину. Влада дотримуватиметься адаптивного варіанту, для обмеження негативного впливу на економіку.

До середини 2021 року світовий внутрішній валовий продукт повернеться до рівня, зафіксованого ще до початку пандемії коронавірусу. Надто великий рівень боргу й політична нестабільність можуть підвищити ризик виникнення фінансової кризи, заявили представники Deutsche Bank.

Зараз ви читаєте новину «Коли українська економіка повернеться до докризового рівня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути