четвер, 20 лютого 2020 13:31

Купити квартиру: від чого залежить вартість нерухомості

Купити квартиру: від чого залежить вартість нерухомості
Вартість квартири залежить від району, цінового сегменту будинку. Фото: Страна

Найдешевше квартири коштують на початкових етапах будівництва. Однак на житло доведеться чекати рік-два. Це за умови, що в забудовника не виникне проблем, розповів Gazeta.ua Руслан Земляний, керівник професійного клубу забудовників.

"Деякі забудовники мають ресурс і можуть пропонувати знижки, щоб збільшувати продажі. Щоправда, не варто спокушатися на відверто низькі ціни. Квадратний метр у столичній квартирі не може коштувати 10-13 тисяч гривень. Свого часу в Києві таку тактику обрали проблемні об'єкти Войцехівського. Продавали нерухоме майно на рівні собівартості та нижче, аби тільки зібрати гроші з людей", - каже він.

Додає, що вартість квартири залежить від району, цінового сегменту будинку.

"У передмісті ціни нижчі. Вигідно купувати квартири там, де велика конкуренція серед забудовників — Ірпінь, Буча. Однак можуть бути проблеми з інфраструктурою, транспортом, інженерними комунікаціями. Треба стежити, щоб забудовник мав усі необхідні документи та дозволи для будівництва", - радить Земляний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде з цінами на квартири: думка експерта

За його словами, будівельні компанії мають робити свій комплекс привабливим для потенційних покупців. Наприклад, у Гатному забудовник вкладає кошти й будує колектор. Так планує вирішити проблему з каналізацією.

"Однак ціна не є головним показником. Увагу потрібно звертати на репутацію забудовника. Найкраще йти до перевірених, які успішно завершили та здали в експлуатацію кілька об'єктів. Шукати відгуки про забудовників на підтверджених інтернет-ресурсах", - каже експерт.

У другому півріччі 2019-го квартири в Києві на вторинному ринку в середньому подорожчали на 11%. У ціні зросло одно-, дво- та трикімнатне житло.

Зараз ви читаєте новину «Купити квартиру: від чого залежить вартість нерухомості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути