четвер, 28 липня 2011 09:24

Криза в Греції опустила курс євро

Криза в Греції опустила курс євро

Японська ієна дорожчає в парі з усіма 16 найбільш активно торгованими валютами світу в четвер, тому що відсутність рішення по ліміту держборгу в США і слабка макроекономічна статистика викликають втечу інвесторів від ризику.

Зниженню вартості євро також сприяє погіршення кредитного рейтингу Греції черговим рейтинговим агентством, передає Bloomberg.

Курс євро до 8:25 у четвер упав до $ 1,4349 з $ 1,4369 на закритті торгів у Нью-Йорку днем ??раніше.

Долар коштував 77,84 ієни проти 77,97 ієни за підсумками середи, євро в парі з японською нацвалютою торгувався на рівні 111,71 ієни в порівнянні з 112,04 ієни 27 липня.

"Ринок розривається між проблемами США і борговою кризою в Європі, і у людей не залишається іншого вибору, крім швейцарського франка і ієни", - вважає старший валютний аналітик Ueda Harlow Тосія Ямагуті.

Негативні тренди спостерігаються на тлі тривалих розбіжностей в Конгресі з питання підвищення стелі держборгу США. Деякі інвесткомпанії прогнозують, що рейтингові агентства можуть знизити суверенні рейтинги США з нинішнього максимального рівня, навіть якщо дефолту вдасться уникнути.

Рейтингове агентство Standard & Poor's у середу ввечері погіршило кредитний рейтинг Греції, що і без того перебував на "сміттєвому" рівні, відразу на два щаблі - з "ССС" до "СС".

Прогноз рейтингу - "негативний", і S & P попередило в своєму прес-релізі, що угода Греції з приватними інвесторами про продовження термінів погашення і зниженні процентних ставок за низкою облігацій розглядатимуть як вибірковий дефолт.

Зараз ви читаєте новину «Криза в Греції опустила курс євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути