середа, 28 листопада 2012 22:16

"Криза нічому не навчить українців" - експерт

"Криза нічому не навчить українців" - експерт
Святослав Аржевітін впевнений, що через кризу українці не почнуть економити. Фото: golos.com.ua

Банк "Таврика" обмежив видачу депозитів цього тижня. Видають лише по 500 гривень в день у банківських касах. Зарплати столичним бюджетникам затримують другий місяць поспіль, а курс гривні тим часом опустився найбільше за останній рік — до 8,27 гривень за долар.

"Це все кризові переддефолтні явища, через які населення стає менш купівельноспроможним, збільшується безробіття. Але криза нічому не навчить українців, як і 2008 року", - переконаний перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності Святослав Аржевітін.

Він вважає, що ні політики, ні населення не зроблять ніяких висновків після цього.

"Ніхто не зриватиме із себе погонів, не йтиме у відставку, не розкаюватиметься у тому, що обрав зі своєю партією помилковий курс. Ті самі обличчя переходитимуть із Кабміну до Верховної Ради і навпаки", - наголосив Аржевітін.

За його словами, українці ж не почнуть більше працювати чи економити. Їхні політичні вподобання лишаться таким ж, як і 5-7 років тому.

"Чиновники вже 20 років кажуть: "Ми зробимо структурні зміни в економіці". І всі їм вірять. А як вони змінять, якщо більшість підприємств приватних, багато чого вже продано? Це дуже складно. Проте такі обіцянки все одно діють", - зазначив експерт.

У Західній Європі криза привчає людей бути більш економними, невибагливими. Вони починають більше заощаджувати, щоб бути готовими до найгірших наслідків. Підприємства, чия продукція незатребувана, та збиткові фірми припиняють своє існування.

"У нас не так. Збиткові підприємства під час кризи почуватимуться не гірше, ніж прибуткові. У них є лоббі у Верховінй Раді й вони отримують дотації та допомогу", - додав Аржевітін.

Зараз ви читаєте новину «"Криза нічому не навчить українців" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути