пʼятниця, 11 грудня 2015 11:33

Кремль опублікував "сумний" прогноз цін на нафту

Кремль опублікував "сумний" прогноз цін на нафту
Фото: tsn.ua

Ціна на нафту буде в коридорі 40-60 дол. за барель щонайменше до 2022 року.

Про це в п'ятницю заявив заступник міністра фінансів Росії Максим Орєшкін, передає "РБК".

Ціни на газ, за його словами, будуть відв'язувати від цін на нафту і навпаки, оскільки нафтові котирування найближчим часом будуть орієнтуватися на газові, додав Орєшкін.

Він також заявив, що російська економіка адаптувалася до цін на нафту в 40 дол. за барель, тому причин очікувати 100 руб. за долар немає.

За словами Орєшкіна, падіння російської економіки носить структурний характер. При цьому залишається ризик дефіциту бюджету.

Раніше міністр енергетики РФ Олександр Новак заявляв, що російські компанії можуть заробляти й при ціні нафти нижче 50 дол., але при діючій системі оподаткування з такими цінами у них не залишається коштів на розробку нових родовищ.

При цьому консервативний сценарій Мінекономрозвитку на 2016-2018 роки виходить з прогнозу ціни на нафту в 40 дол. за барель.

За словами заступника голови Мінекономрозвитку Росії Олексія Ведєва, нафта за 40 дол. протягом трьох найближчих років означає повторний шок для російської економіки, і досягнення докризового рівня відбудеться не раніше 2020 року.

Перший шок економіка зазнала з середини 2014-го і до початку 2015 року, коли нафта подешевшала вдвічі - зі 100 до 50 дол.

Нагадаємо, в п'ятницю ціни на нафту продовжили зниження і втрачають за підсумками тижня більше 8%.

Вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі падала сьогодні до 39,38 дол. за барель. Вперше ціни на нафту впали нижче 40 доларів за барель у вівторок, коли оновили мінімум з 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Кремль опублікував "сумний" прогноз цін на нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути