пʼятниця, 11 грудня 2015 09:29

Нафта продовжує дешевшати: Brent тримається $39,5

Нафта продовжує дешевшати: Brent тримається $39,5
Фото: tsn.ua

У п'ятницю, 11 грудня, світові ціни на нафту знижуються, відіграючи рішення Організації країн-експортерів нафти не знижувати видобуток.

Як свідчать дані торгів, вранці вартість січневих ф'ючерсів на нафту марки Brent опустилася на 0,18% - до 39,48 дол. за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на нафту WTI-на 0,69% - до 36,51 дол. за барель.

Минулого тижня країни ОПЕК вирішили не змінювати квоти на видобуток на рівні 30 млн барелів, незважаючи на падіння цін на нафту, слабкий попит і перенасичення пропозиції.

Організація бореться за частку на нафтовому ринку з іншими виробниками енергосировини, включаючи США. Ринки відреагували на це рішення сильним зниженням.

"Ціни на нафту знову знизилися, так як видобуток ОПЕК виріс до трирічного максимуму в листопаді, посилюючи побоювання, що світовий нафтовий ринок буде перенасичений пропозицією протягом тривалішого часу", - сказав агентству Франс Прес ринковий стратег IG Markets у Сінгапурі Бернард Оу.

За його словами, ринок тепер очікує даних щодо бурових установок у США. Тижнем раніше їх кількість скоротилася на 7 одиниць, або на 0,9%, і становила 737 одиниць. У річному вираженні цей показник знизився на 1183 одиниці, або на 61,6%.

Нагадаємо, напередодні нафта Brent втретє за тиждень обвалилася нижче 40 дол. за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта продовжує дешевшати: Brent тримається $39,5». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути