четвер, 13 квітня 2017 15:14

Кредити стануть дешевшими

Кредити стануть дешевшими
У НБУ знизили облікову ставку до 13% річних. Фото: espreso.tv

Знизити облікову ставку до 13% річних вирішили у Національному банку України.

Це зробить кредити дешевшими, пише УНІАН.

Як нагадали в НБУ, споживча інфляція в березні прискорилася до 15,1% в річному вираженні за рахунок ефекту бази порівняння і зростання виробничих витрат.
Також зазначили, що фактичне прискорення інфляції було очікуване і виявилося нижчим за траєкторію прогнозу на рівні 16,4% річних відповідно до інфляційного звіту НБУ за січень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали умову для зростання економіки України

"Відновлення циклу пом'якшення монетарної політики узгоджене з необхідністю досягнення цілей з інфляції у 2017-2019 роках і надасть підтримку темпам економічного зростання. Прогноз щодо інфляції і баланс ризиків для нього - визначальний для подальшого пом'якшення монетарної політики", - наголошують у повідомленні регулятора.

Раніше Валерія Гонтарева пояснювала, що після зниження облікової ставки відбувається моментальне зниження всіх інших ставок. Спершу міжбанківський ринок, потім знижуються всі ставки за депозитами. Тоді знижують і кредитні ставки.

До цього три місяці поспіль облікова ставка НБУ була на рівні 14%. Це зниження проходить всьоме. Максимальна історичне значення облікової ставки НБУ на рівні 30% річних діяло з 4 березня до 28 серпня 2015-го.

Зараз ви читаєте новину «Кредити стануть дешевшими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути