Ексклюзиви
пʼятниця, 27 березня 2020 13:08

Кредитні канікули: скільки позичальників скористалися особливими умовами погашення боргів

Кредитні канікули: скільки позичальників скористалися особливими умовами погашення боргів
Особливі умови погашення відсотків за кредитами мають клієнти банку, які залишилися без роботи і доходів на час карантину. Фото: НБУ

17 клієнтів Ощадбанку вже скористалися кредитними канікулами на час карантину. Йдеться про відтермінування платежів за тілом кредиту до трьох місяців.

"Банк розпочав надання кредитних канікул клієнтам малого та середнього бізнесу для зниження фінансового навантаження на них в умовах карантину", - повідомила пресслужба Ощадбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соцдопомога, що не існує, та розіграші: Нацбанк попередив про шахраїв

Особливі умови погашення відсотків за кредитами оформили клієнти банку з галузей машинобудування, будівництва, готельного та ресторанного бізнесу, розважальних послуг, торгівлі, автомобільної сфери, металургії, туризму, транспорту.

Кредитні канікули можуть отримати українці, які повністю або частково втратили дохід та роботу. Бізнес повинен надати підтвердження фактів тимчасового зниження доходів чи припинення роботи. Реструктуризації підлягають кредити, які позичальники вчасно обслуговували до 1 березня 2020-го. Банки можуть звільнити від сплати тіла кредиту на час карантину з відповідним подовженням кредиту. Також можуть запропонувати капіталізацію відсоткових платежів.

Зараз ви читаєте новину «Кредитні канікули: скільки позичальників скористалися особливими умовами погашення боргів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути