четвер, 12 вересня 2013 13:16

Кредити Україні не дають через рейдерство і непрозорі схеми - економіст

Кредити Україні не дають через рейдерство і непрозорі схеми - економіст
Володимир Дубровський: Багато хто з іноземних інвесторів утік. Фото: dt.ua

Підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом означатиме реформування правової системи, відновлення справедливої роботи судів в Україні.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив старший консультант Київської школи економіки Володимир Дубровський.

За його словами, це буде хоча й опосередкований, але досить позитивний вплив на українську економіку. Наприклад, пожвавить підприємництво, збільшить приток інвестицій.

"Сам факт підписання такого Угоди природно підігріє інтерес інвесторів до України, як це було під час Помаранчевої революції. Коли світ дізнався, що Україна йде шляхом демократії, до нас потекли інвестиції. До нас прокинувся величезний економічний інтерес, як свого часу до Польщі і інших нових членів ЄС. З одного боку, це збагатило економіку, допомогло створити нові робочі місця, сервіси, з іншого трохи - викривило курс гривні", - нагадав економіст.

Він зазначив, що коли підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС було у минулому році зірвано, іноземні банки майже всі полишили Україну.

"Багато хто з іноземних інвесторів утік. Особливо не затрималися ті, хто приносив нові технології. Підписання Угоди цього року може їх повернути. Бо зараз у нас інвестиції в основному надходять з офшорних зон, які були виведені з України для уникнення податків", - зазначив Дубровський.

"Що стосується кредитів, які Україна може отримати після підписання Угоди з ЄС, то нам і так готові надавати ресурси. Проблема в тому, що в Україні не бачать достатньо надійних позичальників. Які б ці ресурси потім віддали з процентами. Побоюються рейдерства, непрозорості нашого бізнесу. Ці питання на жаль угода про асоціацію ніяк не вирішить", - наголосив Дубровський.

Зараз ви читаєте новину «Кредити Україні не дають через рейдерство і непрозорі схеми - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути