четвер, 23 травня 2013 11:20

Конституційний суд дозволив Рахунковій палаті контролювати держбюджет

Конституційний суд дозволив Рахунковій палаті контролювати держбюджет
КС схвалив розширення повноважень Рахункової палати. Фото: comments.ua

Законопроект про внесення змін до Конституції про розширення повноважень Рахункової палати Верховної Ради відповідає вимогам статей 157 і 158 Основного закону.

Такий висновок сьогодні оприлюднив Конституційний суд.

Законопроект передбачає зміни до статті 98 Конституції, згідно з якими Рахункову палату Верховної Ради пропонується наділити функцією контролю не тільки над витратами, але і доходами державного бюджету.

Крім того, законопроектом пропонується доповнити чинну редакцію цієї статті Конституції положенням про те, що організація, повноваження і порядок діяльності Рахункової палати визначаються законом.

Як повідомлялося, у вересні 2012 року Кабінет міністрів ініціював внесення змін до Конституції в частині розширення повноважень Рахункової палати та надання їй повноважень контролю доходів державного бюджету.

Верховна Рада 16 квітня заздалегідь схвалила законопроект і направила його до КС для дачі висновку щодо відповідності вимогам статей 157 і 158 Конституції.

Положення Конституції про здійснення контролю Рахункової палати за доходами держбюджету містилося в редакції Конституції від 2004 року, а після скасування конституційної реформи редакція статті 98 Основного закону змінилася, і Рахункова палата була позбавлена ??повноважень контролю доходів держбюджету.

Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд дозволив Рахунковій палаті контролювати держбюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути