Ексклюзиви
середа, 20 червня 2012 09:33

ФДМ знає далеко не все про майно, яким володіє держава - Рахункова палата

ФДМ знає далеко не все про майно, яким володіє держава - Рахункова палата
Існують ризики невиконання планів з приватизації. Фото: vkurse.ua

Держава в особі Фонду держмайна не має повної та достовірної інформації про об'єкти, які перебувають у його власності.

Про це йдеться у висновках Рахункової палати за результатами звіту про роботу Фонду, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Як повідомляє прес-служба Рахункової палати, у звіті також вказується, що 5905 юридичних осіб на сьогоднішній день не зараховані до сфери управління жодного органу державної влади, тобто є "невизнаними".

Крім того ФДМ не розробив і не подав на затвердження Кабміну проект плану-графіка передприватизаційної підготовки державних підприємств на наступний рік (через ненадання органами влади, в управлінні яких перебувають державні підприємства, відповідних пропозицій). "Це є порушенням законодавства і створює ризики невиконання планів з приватизації в майбутньому", - зазначили в Рахунковій палаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літр А-95 зараз має коштувати 10,5 гривні - експерт

За даними звіту, обсяги надходжень коштів від приватизації в держбюджет 2011 року становили майже 115% від планових показників. Однак, як встановлено аудитом, план по надходженнях коштів від малої приватизації був виконаний лише на 83,9%, у тому числі від продажу земельних ділянок, на яких розташовані об'єкти, які підлягають приватизації, - лише на 39,8%.

Також встановлено, що звіт не містить інформації про стан заборгованості по орендній платі та сплаті дивідендів, про результативність перевірок щодо виявлення та запобігання порушенням чинного законодавства, проведених фондом, про стан позовної роботи. У звіті не висвітлено причини недостатньої координації роботи фонду з іншими органами виконавчої влади.

Колегія Рахункової палати констатувала, що після набуття чинності в 2012 році базових законів з питань приватизації Фонду держмайна створені належні умови для повноцінного виконання покладених на нього функцій. Разом з тим потребує подальшого вдосконалення аналітична складова діяльності фонду, зокрема, структура та обсяги інформації, яка подається у звітах. Повинні бути визначені чіткі критерії оцінок ефективності та результативності роботи як центрального апарату фонду, так і його регіональних відділень.

Зараз ви читаєте новину «ФДМ знає далеко не все про майно, яким володіє держава - Рахункова палата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути