пʼятниця, 01 листопада 2013 14:27

Комуналка для населення може подешевшати

 
Народний депутат Микола Рудьковськй зареєстрував у Верховній Раді проект Закону внесення змін до Податкового кодексу.

Як повідомили Gazeta.ua у консалтинговій компанії "Де Факто"), законом пропонується доповнити статтю 197 Податкового Кодексу - операції, що звільняються від оподаткування, наступними положеннями.

Звільняються від оподаткування операції з надання житлово-комунальних послуг фізичним особам.

До таких послуг належать:

а) комунальні (централізоване постачання холодної та гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізоване опалення, вивезення побутових відходів);

б) послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (прибирання внутрішньобудинкових приміщень та прибудинкової території, санітарно-технічне\обслуговування, обслуговування внутрішньобудинкових мереж, утримання ліфтів, освітлення місць загального користування, поточний ремонт, вивезення побутових відходів).

Варто зазначити, що ПДВ є одним із так званих непрямим податків і тому фактично його сплачує споживач, а не підприємство, що надає житлово-комунальні послуги. Підприємства, лише перераховують до бюджету суму ПДВ, сплачену їм кінцевими споживачами.

Звільнення від оподаткування жилого-комунальних послуг дозволить на 15-20% зменшити витрати людей на оплату цих послуг, підтримати їх в умовах економічної кризи, підвищить платоспроможність населення щодо оплати послуг в сфері ЖКГ, а підприємствам, які надають комунальні послуги - можливість акумулювати кошти для переоснащення, ремонту комунікацій, підвищення якості послуг.

 

Зараз ви читаєте новину «Комуналка для населення може подешевшати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути