Ексклюзиви
середа, 30 січня 2013 12:02

Компанія Ахметова купує скандальну Vanco Ukraine

Компанія Ахметова купує скандальну Vanco Ukraine
Фото: mignews.com.ua

Найбільший вертикально інтегрований енергохолдинг України "ДТЕК" купує Vanco Ukraine Ltd (Британські Віргінські острови).

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на веб-сайті Комісії із захисту конкуренції Сербії.

Угода про купівлю "ДТЕК" контрольного пакету акцій Vanco Ukraine підписана 27 листопада 2012 року.

Напередодні генеральний директор "ДТЕК" Максим Тимченко повідомив, що в найближчий квартал холдинг заявить "про конкретику" відносно своїх нафтогазових активів і участі в Vanco Prykerchenska.

Vanco International, 100%-ва "дочка" компанії Vanco Energy Company (США), у квітні 2006 року була визнана переможцем конкурсу на право укладання угоди про розподіл продукції, видобуток якої буде вестися на шельфі Чорного моря в межах Прикерченської нафтогазоносної ділянки. У жовтні 2007-го Vanco Int. переуступила права та обов'язки за УРП компанії Vanco Prykerchenska, створеній у серпні 2007 року. Власниками Vanco Prykerchenska з рівною пайовою участю є Vanco Int., ДТЕК, Shadowlight Investments Limited російського бізнесмена Євгена Новицького, а також компанія Integrum Technologies Limited.

Прийшло потім уряд Юлії Тимошенко в 2008 році вийшло з УРП, після чого Vanco звернулася в міжнародний арбітраж, одночасно продовжуючи пропонувати уряду України відновити співпрацю в рамках УРП. Після приходу до влади президента Віктора Януковича уряд Миколи Азарова у квітні 2011 року схвалив мирову угоду з Vanco Prykerchenska, доручивши внести зміни в договір про розподіл вуглеводнів. Однак мирова угода досі не підписана. За даними поінформованих джерел, однією з причин затримки є вибудовування відносин між співвласниками Vanco Prykerchenska.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Ахметова купує скандальну Vanco Ukraine». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути