четвер, 11 серпня 2011 10:06

Коломойський посадить свою людину в керівне крісло данської авіакомпанії

Коломойський посадить свою людину в керівне крісло данської авіакомпанії

Співголова наглядової ради української авіакомпанії "АероСвіт" Григорій Гуртовий, який очолює також ради директорів шведських авіакомпаній City Airline AB і Avia Express Sweden AB, може увійти до ради директорів данської авіакомпанії Cimber Sterling.

Як йдеться в повідомленні останньої, затвердити його кандидатуру на зборах акціонерів 30 серпня запропонував новий мажоритарний власник Cimber компанія Mansvell Enterprises Ltd. (Кіпр), підконтрольна українському бізнесменові, співвласникові Приватбанку Ігорю Коломойському.

Крім того, Mansvell Enterprises пропонує обрати членами ради директорів першого заступника голови правління ПриватБанку і члена наглядової ради "Укрнафти" Тимура Новікова, екс-гендиректора найбільшої в світі данської компанії з управління послугами Йоргена Ліндегаарда та експерта галузі Петра Ікановіча,обіймав низку керівних посад в європейських авіакомпаніях.

Рада директорів рекомендувала акціонерам підтримати внесені мажоритарієм кандидатури.

Нова рада директорів Cimber передбачається сформувати з 10 осіб, шість з яких запропоновано переобрати.

На збори також винесено питання про перехід на англійську як корпоративний мову.

Авіакомпанія Cimber Sterling створена в 1950 році. Виконує польоти до європейських країн. Флот перевізника складається з трьох ATR-42, чотирьох ATR-72, 13 CRJ 200LR і шести Boeing 737-700.

Котирувана на біржі компанія потрапила у складне фінансове становище, у зв'язку з чим вона привернула стратегічного інвестора, яким стала Mansvell Enterprises Коломойського. Ця компанія 1 серпня цього року придбала 110 млн акцій додаткової емісії за $ 31,27 млн, отримавши 70,% З статутного капіталу.

Коломойський є також основним акціонером шведських авіакомпаній Skyways і City Airlines і має інтереси в українській авіації через участь в таких компаніях, як "АероСвіт" (якій належить "Донбасаеро") і "Дніпроавіа", а також є основним акціонером низки португальських лізингових компаній.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський посадить свою людину в керівне крісло данської авіакомпанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути