пʼятниця, 14 серпня 2020 12:00

Коли зростуть ціни на електроенергію

Коли зростуть ціни на електроенергію
У Кабміну не буде іншого виходу, крім підвищення цін. Фото: pixabay.com

Після місцевих виборів ціни на електроенергію можуть зрости через дефіцит фінансів на енергоринку.

Заступник голови парламентського Комітету енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко пояснює, що в Кабміну не буде іншого виходу, крім підвищення цін.

"У мене немає сумнівів у тому, що уряд нікуди не дінеться. Я відкрито заявляю: минуть місцеві вибори - і готуйтеся, споживачі насамперед. Уряд не втримає цін на електроенергію для населення", - каже Кучеренко в інтерв'ю для UBR.

З його слів, першою фазою може бути скасування пільгового тарифу на 100 кВт. На його думку, це буде тільки початок, оскільки контроль за тарифоутворенням втрачено повністю і з ринку вимиваються гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електричне опалення: як зекономити на обігріванні житла

"Я поки не говорю про проблеми в мережевих компаніях обленерго, оскільки там реально недооцінені тарифи і вони будуть підвищені. Проблема є в Укренерго і його тарифі, проблема є в Енергоатомі", - каже Кучеренко.

З 1 серпня НКРЕКП підвищила тариф на передавання електроенергії оператора Об'єднаної енергосистеми України НЕК "Укренерго" на 54,6% – з 155,4 грн/МВт-год. до 240,23 грн/МВт-год. (без ПДВ). Експерти прогнозують, що це тільки початок і вартість електроенергії для населення в результаті подорожчає в 2-2,5 разу.

Зараз ви читаєте новину «Коли зростуть ціни на електроенергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути