пʼятниця, 13 жовтня 2017 21:10

Коли зрівняються ціни на автогаз і бензин

Коли зрівняються ціни на автогаз і бензин
Заправки торгують в основному російським автогазом. Його постачають як напряму, так і через Білорусь. Фото: www.epravda.com.ua

Україна входить до п'ятірки країн із найбільшою кількість транспорту, який їздить на автомобільному газі.

На першому місці - Туреччина, на другому - Росія. Також багато транспорту з газобалонним обладнанням у Польщі та Південній Кореї, передає enkorr.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нацбанку пояснили, чому ростуть ціни

"Український ринок газу за останні 7 років зріс в два рази з 790 тисяч тонн у 2010 році до очікуваних в 2017 році 1,55 мільйонів тонн. По автогазу ми наближаємося до рівня Польщі, яка, по суті, є законодавцем ринку в Східній Європі. Кожен третій літр пального, проданий на українській заправці, - це газ", - розповів аналітик "Консалтингової групи "А-95" Артем Куюн під час форуму LPG Ukraine 2017, який проходить в Києві.

Заправки торгують в основному російським автогазом. Його постачають як напряму, так і через Білорусь. У 2020 році споживання скрапленого газу в Україні досягне 2 млн т.

"До того часу різниці між ціною бензину А-95 і газу вже не буде, як зараз", - додав виконавчий директор UPK Group Олександр Киримов.

13 жовтня газ для автомобіля коштував на АЗС в середньому 12,85 грн. Мінімальна вартість - 12,40 грн, максимальна - 13,29 грн.

Зараз ви читаєте новину «Коли зрівняються ціни на автогаз і бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути