вівторок, 27 вересня 2011 19:09

Колесніков різко підвищить акциз на бензин

Колесніков різко підвищить акциз на бензин

Міністерство інфраструктури України пропонує передбачити в проекті Закону України Про державний бюджет на 2012 рік збільшення з 1 січня 2012 року чинних ставок акцизного збору на бензини і дизельне паливо до € 200 / т і € 120 / т відповідно.

Про це повідомляє OilNews.

Видання посилається на лист за підписом першого заступника міністра Мінінфраструктури Костянтина Єфименка на адресу глави Мінфіну Федора Ярошенка.

У документі наводиться розрахунок, згідно з яким зростання акцизів дозволить отримати додатково 4,36 млрд грн до бюджету, додаткові надходження будуть направлені на збільшення фінансування автодорожнього комплексу України.

Повідомляється також, що крім різкого збільшення акцизу на дизпаливо, Мінінфраструктури пропонує уніфікувати цю ставку, тоді як з 2007 року в Україні діє диференційована ставка акцизного збору залежно від вмісту сірки.

У зв'язку з цим зростання акцизу на високосірчисті марки дизпалива може скласти 33%, тоді як на низькосірчисті види марок Євро-4 і Євро-5 - у чотири рази.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков різко підвищить акциз на бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути