понеділок, 06 червня 2011 14:09

Кабмін хоче підвищити акцизи і збори на 9-11%

Кабмін хоче підвищити акцизи і збори на 9-11%

Уряд України відповідно до норм Податкового кодексу вніс до парламенту законопроект про підвищення ставок акцизів, плати за користування надрами, екологічних податків і різних зборів на 8,9-11,3%.

Це відповідає прогнозним рівнями зростання продовольчих і промислових цін.

Як зазначено в законопроекті (№ 8630), зареєстрованому у Верховній Раді в п'ятницю і оприлюдненому в понеділок, ставки акцизного податку, збору за першу реєстрацію транспортного засобу, екологічного податку, податку на земельні ділянки (без нормативної грошової оцінки) і збору за користування радіочастотним ресурсом запропоновано підвищити на 8,9% - прогнозний рівень інфляції в 2011 році.

Ставки плати за користування надрами, збору за спеціальне використання води та лісових ресурсів намічено збільшити на 11,3% - прогнозних рівень зростання цін у промисловості в 2011 році.

На думку авторів, прийняття змін дозволить забезпечити відповідність розмірів ставок податків і зборів інфляційним процесам в економіці та надасть можливість отримання додаткових надходжень до Зведеного бюджету України. 

Зараз ви читаєте новину «Кабмін хоче підвищити акцизи і збори на 9-11%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути