вівторок, 25 вересня 2018 10:39

Кого не позбавлять субсидії

Кого не позбавлять субсидії
Громадяни, які отримують дохід менше мінімального, мають право на субсидію. Фото: kp.ua

Відмовити у субсидії не можуть громадянам, чиї доходи менші за мінімальні.

"Громадяни, які отримують менше за мінімальну зарплату, мають змогу звернутися до Комісії з питань призначення житлових субсидій. Тим, хто в повному обсязі сплачує єдиний соціальний внесок, Комісія у дохід порахує 3 або навіть один прожиткових мінімуми. Таким чином розрахує розмір субсидії", - заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомила прес-служба Мінсоцполітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр пояснив, як будуть відмовляти у субсидії

Якщо громадян з вини роботодавця не сплачує єдиний соціальний внесок, то субсидію надаватимуть на загальних умовах без розгляду справи Комісією. У таких випадках субсидію розраховують на основі реально отриманих доходів. Тобто з урахуванням мінімальної заробітної плати.

Щоб отримати субсидію, українцям не потрібно виписувати з житла громадян, які не проживають за місцем реєстрації. За словами Андрія Реви, Постанова уряду №329 не вимагає виписувати людей, які прописані за адресою, але живуть і працюють в інших містах. Субсидія залежить від доходів тих, хто фактично проживає у домогосподарстві. Кількість прописаних не впливає на розмір субсидії.

Зараз ви читаєте новину «Кого не позбавлять субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути