пʼятниця, 18 березня 2011 10:34

Клюєв розповів, як у регіонах штучно накручують тарифи ЖКГ

Клюєв розповів, як у регіонах штучно накручують тарифи ЖКГ

Перевірки роботи житлово-комунального господарства в окремих регіонах засвідчили, що тарифи завищені штушно.

Про це повідомляє прес-служба першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клюєва з посиланням на його заяву щодо результатів наради з питання заборгованості за газ.

За його словами, зокрема в Сумах, перевірки призвели до звільнення начальника облуправління ЖКГ і показали, що завищення тарифів відбувалося через завищення даних про знос інженерних мереж, використання застарілих норм споживання, внесення до структури тарифу рекламних і консалтингових послуг, завищення вартості оренди автотранспорту.

"Метою реформ в ЖКГ та приведення тарифів до економічно обгрунтованого рівня є модернізація об'єктів галузі та підвищення якості послуг для населення... Ми не дамо наживатися на тарифах і паразитувати на державному та комунальному майні", - заявив Клюєв.

Він повідомив, що доручення перевірити обгрунтованість підвищення житлово-комунальних тарифів отримали глави всіх обладміністрацій, КРУ, фінмоніторинг, Комісія за цінами і Національна комісія регулювання електроенергетики України.

За словами Клюєва, всі компанії, що працюють у галузі житлово-комунального господарства, треба перевірити. Якщо після проведення перевірок ситуація в галузі не зміниться, і гроші будуть продовжувати виводиться в офшори і тінь, уряд ставитиме питання про відповідальність голів обласних адміністрацій.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв розповів, як у регіонах штучно накручують тарифи ЖКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути