четвер, 28 квітня 2011 17:39

Київ віддасть об'єкти теплоенергетики приватним власникам

Київ віддасть об'єкти теплоенергетики приватним власникам

Київрада ухвалила рішення про передачу в концесію об'єктів теплоенергетичного комплексу, які належать до комунальної власності територіальної громади Києва.

Голоси розподілилися таким чином: "за" - 62, "проти" - 22, не голосували - 8.

Рішення прийнято за основу.

Перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак зазначив, що умови концесії мають бути розроблені впродовж місяця, і вони мають бути такими, щоб забороняли різке підняття тарифів на комунальні послуги, а також має бути позначена мінімальна сума первинного вкладу концесіонера.

Нагадаємо, 31 березня Мінрегіонбуд затвердив порядок передачі в концесію на 49 років київських тепломереж. За словами заступника міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Ольги Романюк, міністерство схвалило проект рішення Київради про передачу міських тепломереж у концесію на конкурсній основі. Концесіонер буде зобов'язаний самостійно здійснювати реконструкцію мереж в обумовлених обсягах за чітко встановленим графіком, використовуючи для цього певну частину коштів з тарифу і позикові гроші.

Зношеність київських тепломереж, за словами Романюк, перевищує 50%, причому місцева влада не може знайти необхідні кошти на їх реконструкцію. Вона нагадала, що у програмі соціально-економічного розвитку Києва на цей рік на модернізацію мереж закладено всього 18 млн грн з необхідних 900 млн грн.

Зазначимо, теплові мережі столиці зараз пеербувають в оренді у "Київенерго".

Зараз ви читаєте новину «Київ віддасть об'єкти теплоенергетики приватним власникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути