субота, 24 червня 2017 02:48

Київ планує скасувати "борг Януковича"

Київ планує скасувати "борг Януковича"
Україна судиться за гроші Януковича. Фото: 112 Україна

Міністерство фінансів України від імені держави ініціювало у Великобританії апеляційне оскарження рішення місцевого суду.

Йдеться про вердикт Високого суду Лондона від 29 березня 2017 року щодо позики через єврооблігації на суму три мільярди доларів США. Її російський уряд за згоди президента РФ Володимира Путіна надав Україні у грудні 2013 року в останні місяці президентства Віктора Януковича, - інформує DW.COM.

"Україна впевнена в аргументах апеляції та у виграші в апеляційному суді у відповідний строк. Слухання апеляції попередньо призначено на другу половину січня 2018 року", - повідомляється на сайті мінфіну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші Януковича треба направити на обороноздатність

У грудні 2015 року рада директорів Міжнародного валютного фонду визнала позику офіційним боргом. Київ пропонував Москві реструктуризацію, проте РФ від цього варіанту відмовилась. У підсумку, 18 грудня 2015 року український уряд оголосив мораторій на виплати за цими єврооблігаціями. У травні 2017 року Високий суд Лондона відклав рішення щодо продовження мораторію на виплату Україною боргу Росії за євробондами в розмірі трьох мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Київ планує скасувати "борг Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути