вівторок, 23 квітня 2013 09:47

Кияни міняють однокімнатні квартири на трикімнатні в Ірпіні і Боярці

Кияни міняють однокімнатні квартири на трикімнатні в Ірпіні і Боярці
У Києві найдешевші квартири - у Деснянському і Святошинському районах. Фото: board.com.ua

За останні два роки зріс попит на квартири у містечках навколо Києва. Про це Gazeta.ua розповіла київський ріелтор Ірина Смикало.

"Люди залюбки обирають житло на межі Києва. В Ірпіні можна купити однокімнатну квартиру на 27-35 квадратів за 30 тисяч доларів, у Вишневому чи Боярці - за 35-40 тисяч. За ціною столичної однокімнатки - у 60 тисяч доларів там можна придбати "трьошку". Тому кияни часто продають свої однокімнатні квартири, щоб купити трикімнатні в Ірпіні, Броварах чи Боярці", - сказала Смикало.

У Києві найдешевші квартири - у Деснянському і Святошинському районах. За словами брокера, на вторинному ринку квадратний метр обійдеться у $1,2-1,5 тис. У Шевченківському районі і на Печерську - від $2,5 тис. за кв. м.

"Завжди наполягайте на тому, щоб у договорі про купівлю-продаж зазначали справжню вартість житла, - рекомендує рієлтор. - Можливо, трохи переплатите податку, але будете спати спокійно. Протягом трьох років попередній власник може захотіти повернути собі квартиру. Має на це право, якщо поверне суму, яка зазначена у договорі. Суд буде на його боці".

Агентство нерухомості і нотаріус мають перевірити, чи не перебуває майно в арешті.

"З купівлею помешкання не треба поспішати. Коли купуєте квартиру у новобудові, перевіряйте, чи не перебуває земля, на якій звели будинок, в оренді. Попитайте у майбутніх сусідів, чи підключені до будинку водопровід і каналізація".

За словами брокера, на ринку нерухомості досі продовжують працювати "чорні" ріелтори, які відбирають квартири в одиноких пенсіонерів і психічнохворих.

"У 2007 році, коли наше агентство тільки з'явилось на ринку нерухомості, вже активно працювали "чорні" ріелтори. Вони умудрялись за день продавати квартири 3-4 власникам. Тоді ввійшов у моду продаж квартир пенсіонерів і психічнохворих. Один ріелтор з конкуруючої нам контори півроку хвалився, що за пляшку горілки в старого алкоголіка видурив документи на квартиру в Деснянському районі. Знав, що в чоловіка нема родичів. Поки з новими власниками прийшов його виселяти, чоловік помер на своїй кухні від цирозу печінки. Через рік "чорного" ріелтора посадили за махінації з квартирою однієї пенсіонерки. Щоб займатися такими махінаціями, треба мати зв'язки у міліції і нотаріусі, ввійти у довіру до сусідів, щоб винюхати інформацію про самотніх жильців будинку", - зазначила Смикало.

Зараз ви читаєте новину «Кияни міняють однокімнатні квартири на трикімнатні в Ірпіні і Боярці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути