Ексклюзиви
вівторок, 08 листопада 2011 22:33

Кінах: Підвищувати газові тарифи для населення заради МВФ - неправильно

Кінах: Підвищувати газові тарифи для населення заради МВФ - неправильно

Результати перебування місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні були прогнозовані.

Про це сказав заступник голови парламентської фракції Партії регіонів, президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах у ефірі Першого ділового каналу.

"Я впевнений, що це пауза, в ході якої треба вдосконалювати програму співпраці України з МВФ. І я поділяю думки експертів, що вана є серйозним позитивним сигналом для наших партнерів та інвесторів. Але хотів би підкреслити, що співпраця з МВФ не повинна бути самоціллю", - сказав він.

За його словами, він перебував з робочим візитом у Вашингтоні перед тим, як почала роботу чергова місія МВФ в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому МВФ достроково поїхав з України

"В ході робочої зустрічі в шаб-квартирі Фонду, в якій брали участь фахівці, які відповідають за співпрацю, я ще раз був вимушений акцентувати їхню увагу на тому, що для нас має принципове значення, щоб програма відображала наші пріоритети - політику розвитку, а не споживання. Я наголошував, що їх вимога вирішувати проблему НАК "Нафтогаз України" через підвищення тарифів на газ для громадян - це неправильний шлях", - розповів Кінах.

"Важливо, щоби рівень тарифів у житлово-комунальному господарстві відображав реальний рівень платоспроможності населення. А він дуже низький. Ті же дані Європейського союзу свідчать, що серед 40 країн Європи Україна, на жаль, за цим показником займає останнє, 39-те місце. За нами залишилася тільки Молдова", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Кінах: Підвищувати газові тарифи для населення заради МВФ - неправильно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути