понеділок, 18 лютого 2019 15:42

Кількість домашніх сонячних електростанцій зросла з 20 до 7,5 тис.

Кількість домашніх сонячних електростанцій зросла з 20 до 7,5 тис.
Виробництво сонячних панелей у світі стає дешевшим Фото: АиФ-Украина

Станом на кінець 2018 року в Україні є 7,5 тис. домашніх сонячних електростанцій. 2014-го їх було 20.

Завдяки власній сонячній електростанції родина самостійно забезпечує свої потреби в електроенергії, заощаджує свій бюджет і заробляє, продаючи надлишок енергії в мережу, розповів голова Державного агентства з питань енергоефективності Сергій Савчук в інтерв'ю Громадському.

Однією з причин того, що кількість домашніх електростанцій в Україні стрімко зростає є те, що виробництво сонячних панелей у світі стає дешевшим. Також українців стимулює "зелений" тариф на сонячну енергетику, який дозволяє заробити на продажі електрики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сяюча Руслана влаштувала грандіозний концерт на енергії сонця

За словами Саврука, можна очікувати, що протягом 2019 року в Україні встановлять декілька тисяч нових домашніх сонячних електростанцій.

Установка сонячних панелей на даху будівель стає все популярнішою останнім часом. Оскільки, завдяки вступу закону про "зелений тариф" власна сонячна електростанція є хорошою статтею доходу.

Основною метою створення зеленого тарифу було заохочення розвитку нових типів енергоресурсів і створення сприятливих умов для інвесторів, що вкладають кошти в технології використання відновлюваних джерел електроенергії.

Вважають, що родоначальник "зеленого" тарифу - це США: під час затяжної кризи наприкінці 1970-х уряд країни задумався про енергозбереження. Що стосується України, то "зелений тариф" був законодавчо закріплений тільки 2008-го. На даний момент він регулюється Законом України "Про електроенергетику", а також низкою інших нормативних і підзаконних актів.

Зараз ви читаєте новину «Кількість домашніх сонячних електростанцій зросла з 20 до 7,5 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути