Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2020 08:21

Кіберпонеділок в Україні: як підготуватися та зробити вигідні покупки у мережі

Кіберпонеділок в Україні: як підготуватися та зробити вигідні покупки у мережі
До кіберпонеділка бажано підготуватися: спланувати бюджет і визначити грошовий максимум, який можна витратити на онлайн-покупки. Фото: pixabay.com

Кіберпонеділок вважається своєрідним продовженням чорної п'ятниці, але покупки в цей день здійснюються виключно онлайн. Його запровадили приблизно 15 років тому спеціально для офісних працівників, які після розпродажів у п'ятницю за інерцією продовжували робити покупки зі службових комп'ютерів.

Цьогоріч саме сьогодні в інтернет-магазинах очікується високий попит на смартфони, комп'ютери та техніку, оскільки часто люди помилково пов'язують назву кіберпонеділка зі знижками на електроніку. Але насправді люди купують також одяг, взуття, дитячі товари, іграшки, косметику та парфумерію. Через пандемію та карантин у 2020 році багато продажів перемістилися саме в онлайн, а торгові майданчики ще напередодні розпродажів оголосили про акції та знижки.

До кіберпонеділка бажано підготуватися: спланувати бюджет і визначити грошовий максимум, який можна витратити на онлайн-покупки. Не зайве скласти список бажаних речей та розподілити їх за важливістю. Звернути увагу на їхню вартість, аби не стати жертвою маркетологів.

Варто порівняти ціни й характеристики товару в різних продавців, вивчити коментарі та відгуки про обрану продукцію. Якщо товар замовлятимуть з іншої країни, прорахувати доставку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорна п'ятниця: хто найбільше заробить на розпродажах

Як розпізнати фіктивні знижки та не повернутись із шопінгу з порожнім гаманцем, розповіли експерти з особистих фінансів. Якщо люди планують певні покупки, вони повинні орієнтуватися в цінах. Знати скільки товар коштує в звичайний день. Буває так, що вартість піднімають вдвічі, потім ставлять "знижку" 50%. І ми купляємо речі за тою ж ціною, яка була спочатку.

Зараз ви читаєте новину «Кіберпонеділок в Україні: як підготуватися та зробити вигідні покупки у мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути