Ексклюзиви
четвер, 26 листопада 2020 21:10

Експерти розповіли, як максимально зекономити під час шопінгу

Експерти розповіли, як максимально зекономити під час шопінгу
Через карантин вихідного дня, цьогоріч збільшиться відсоток онлайн-покупок. Фото: pexels.com

Чорна п'ятниця – день шалених знижок. Магазини заманюють покупців привабливими пропозиціями, від яких легко втратити голову. Як розпізнати фіктивні знижки та не повернутись із шопінгу з порожнім гаманцем, розповіли Gazeta.ua експерти з особистих фінансів.

"У першу чергу чорна п'ятниця - це день, коли магазини розпродують товари, яких хотіли позбутись із максимальною для себе вигодою. Порада перша - чітко знати, що треба. Найкраще, коли люди йдуть на шопінг зі списком покупок. Продавці у цей день сфокусовані на тому, щоб максимально швидко реалізувати товар. Тому спеціально створюються такі умови, аби людина мало думала куди витратити свої гроші. Створюється ефект, що всі біжать, всі купують. Чим більше швидкості, тим менше розуму", - розповідає експерт з особистих фінансів Тарас Радзівіл.

Експерт радить визначити конкретний бюджет на чорну п'ятницю.

"Це потрібно, щоб не робити спонтанних покупок. Під впливом адреналіну, люди купують речі, які їм непотрібні. Магазини дають найбільші знижки на те, що потрібно швидко продати. Тому на шопінг треба йти зі списком, мати бюджет і не виходити за його рамки", - додав він.

Окрім спонтанних покупок, українців чекає ще один підводний камінь – фіктивні знижки.

"Якщо люди планують певні покупки, вони повинні орієнтуватися в цінах. Знати скільки товар коштує в звичайний день. Буває так, що вартість піднімають вдвічі, потім ставлять "знижку" 50%. І ми купляємо речі за тою ж ціною, яка була спочатку. А людині здається, що вона економить. Другий момент — треба дивитись наскільки річ відповідає своєму ціннику. Наприклад, одяг. Це може бути стара колекція, яка і продавалась зі знижками", - підсумував Тарас Радзівіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин сприяє: назвали товар, на який шалено зріс попит

Через карантин вихідного дня, цьогоріч збільшиться відсоток онлайн-покупок.

"Можна помоніторити конкретні сайти, щоб у день розпродажу не бігати по всьому інтернету. Обрати 2-3 конкретні. Дивитись, що пропонують. Це збереже нерви і час", - радить експерт із особистих фінансів Любомир Остапів.

Він наголосив, що для максимально ефективного шопінгу краще обирати товари перевірених брендів.

"Для мене найкраще працює методика, коли я знаю певний бренд і приблизно розумію рівень цін на ці товари. Тоді можна одразу розпізнати фіктивну знижку", - розповів Любомир Остапів.

Тарас Радзівіл вважає, що частка інтернет-продажів зросте не на всі категорії товарів.

"Українці все ж таки більше зорієнтовані на реальні покупки. Особливо, якщо говоримо про одяг, взуття. Онлайн - це більше техніка, гаджети. Те, що не треба міряти, придивлятись", - підкреслив він.

Цього року розраховувати на вдалі розпродажі не варто ані покупцям, ані підприємцям. Карантин вихідного дня фактично нівелює ефект чорної п'ятниці.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли, як максимально зекономити під час шопінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути