середа, 08 квітня 2020 21:10

Як правильно шукати роботу під час карантину

Як правильно шукати роботу під час карантину
Підготуйте перелік питань до роботодавця. Важливо дізнатися, як працює компанія в умовах карантину, чи перевели працівників на віддалену роботу. Фото: pexels.com

Під час карантину більшість працівників перейшли на віддалену роботу. Декого відправили у відпустки, є випадки звільнень. Поки роботодавці не поспішають набирати новий персонал.

Щоб знайти роботу, чи підготувати себе до пошуків після закінчення карантину треба дотримуватися певних порад, пише hh.ua.

Оновіть резюме

Найперше варто оновити дату публікації резюме. Після цього переглянути інформацію про ваші уміння та навички. Зазначте, що готові працювати віддалено, на проект чи неповний день. Сьогодні це важливо для роботодавців. Доповніть резюме інформацією про онлайн-курси, які встигли пройти. Якщо володієте іноземною, вкажіть це.

Розширте пошук

Крім сайтів із пошуку роботи, регулярно проглядайте пропозиції у спільнотах у соціальних мережах. Часто компанії у такий спосіб шукають кадрів. Пост про актуальну вакансію може з'явитися на сторінці ваших друзів чи знайомих. Важливо і самим розміщувати пости-резюме. Розкажіть, що шукаєте роботу, які пропозиції вас цікавлять.

Будьте готові до спілкування онлайн

Ваші дані мають бути актуальними. Будьте готові, що співбесіда проходитиме в телефонному режимі, або за допомогою відеозв'язку. Якщо познайомитися з вами захоче не тільки рекрутер, а й безпосередній керівник відділу або генеральний директор, то для зв'язку можуть запропонувати Zoom або Microsoft Teams. Дізнайтеся, як працюють такі сервіси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки бізнесів закрилось під час карантину

Співбесіда

Готуватися потрібно у тому числі до онлайн-співбесіди. Вас має бути добре видно і чутно. Оберіть максимально нейтральний фон, не сідайте екраном до вікна, одягніться відповідно.

Запитуйте

Підготуйте перелік питань до роботодавця. Важливо дізнатися, як працює компанія в умовах карантину, чи перевели працівників на віддалену роботу, як дезинфікують робочі місця, чи доставляють персонал до офісу. Тоді зможете зрозуміти, наскільки відповідальне керівництво компанії, де плануєте працювати.

За час карантину кількість безробітних зросла на 40 тис. осіб. У центрах Служби зайнятості зареєстровано 364,3 тис. безробітних українців. Водночас у базі 55 тис. вакансій. Це на третину менше за торішні показники.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно шукати роботу під час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути