пʼятниця, 24 січня 2020 21:10

Як правильно шукати нову роботу: поради рекрутерів

Як правильно шукати нову роботу: поради рекрутерів
Рекрутери радять у роботодавця одразу запитувати про можливості подальшого навчання та професійного зростання на робочому місці. Фото: novarobota.ua

Зміна роботи - це завжди нові знайомства та досвід. Щоправда поспіхом звільнятися з попереднього місця і бігти у нову компанію теж не варто.

Перш ніж підписувати новий контракт, треба проаналізувати кілька питань, пише Work.ua.

Яким буде мій робочий день?

Задумайтесь про свій робочий графік. Поцікавтеся у потенційних роботодавців, коли починається і закінчується робочий день, чи потрібно працювати у вихідні.

Це та компанія, в якій я буду розвиватися?

Рекрутери радять у роботодавця одразу запитувати про можливості подальшого навчання та професійного зростання на робочому місці. У такий спосіб ви демонструєте не тільки зацікавленість у роботі, також розумієте, чого можете досягти.

Чи будуть мене влаштовувати цінності і робоча атмосфера в компанії?

Спробуйте дізнатися про те, що говорять про компанію інші люди. Водночас відгуки в інтернеті не завжди об'єктивні. Спробуйте поговорити з тими, хто працює в компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За затримки зарплат будуть компенсації: законопроєкт

Якою буде зарплата?

Про це варто питати на співбесіді. Водночас спочатку прогляньте на сайтах пошуку роботи, яку середню зарплату пропонують у вашій сфері. З іншого боку, інколи порівняно невеликі заробітки можуть бути компенсовані безкоштовними тренінгами, обідами, походами у спортзал.

Як добиратися до роботи?

Оцініть, скільки часу, грошей і нервів буде віднімати дорога до роботи. Дослідження свідчать,що люди, які багато часу проводять у дорозі, менш щасливі.

Торік у четвертому кварталі середня зарплата у робітничих сферах досягла 10 550 грн. Найвищу платили у транспортній галузі - 15 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно шукати нову роботу: поради рекрутерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути