пʼятниця, 23 лютого 2018 15:06

Як подорожчала національна страва за рік

Як подорожчала національна страва за рік
2017 рокувареники коштували 79,8 грн, у цьому - 115,3 грн. Фото :Ivona - bigmir)net

Українські вареники з м'ясом, піджаркою та сметаною за рік подорожчали на 35,5 грн, або на 45%. 2017 року вони коштували 79,8 грн. Цьогоріч ціна виросла до 115,3 грн.

"На січень 2018 року 800 г борошна коштувало 7,6 грн, 300 г свинини – 35,5 грн. Яловичину продавали по 38,7 грн за 300 г, а масло — по 9 грн за 50 г. Необхідні 150 г цибулі й сала коштували 0,9 грн і 10,8 грн, відповідно. За 250 г сметани потрібно було сплатити 12,8 грн", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям пообіцяли зниження цін на продукти

За словами експерта у січні минулого року, та ж кількість продуктів коштувала дешевше.

"Потрібно було витратити 7,1 грн на борошно, 21,3 грн на свинину, 27,4 грн на яловичину. Необхідна кількість вершкового масла коштувала 6,9 грн, а цибулі та сала — 0,7 грн і 6,1 грн, відповідно. За сметану потрібно було викласти 10,3 грн", - наголосив Дорошенко.

Український борщ у листопаді 2017 року коштував 81 грн. За два місяці він став дорожчим майже на 9 грн, або 11%.

Зараз ви читаєте новину «Як подорожчала національна страва за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути