Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2018 18:00

Як шахраї крадуть готівку з банківських карток

За минулий рік світова економіка через кіберзлочинців втратила близько $600 млрд.

Вони крадуть інформацію в інтернеті, розробляють нові віруси, шкідливі коди і знімають гроші з банківських карток, пише "Обозреватель".

"Не варто користуватися основною карткою для покупок онлайн. Відкрийте собі ще одну картку і переводьте на неї гроші траншами. Навіть якщо інформація по вашій картці потрапить в руки зловмисників, ви зможете заморозити останній платіж і не втратите гроші", - каже операційний директор 10Guards Віталій Якушев.

Він порадив завжди користуватися відомими і надійними онлайн-магазинами. Причому платежі мають бути верифіковані Visa, Mastercadr чи 3D Secure. На таких сайтах є спеціальні позначки, наприклад, "Verified by Visa".

Щоб убезпечити себе від шахраїв, експерти радять не встановлювати на комп'ютер і смартфон неліцензійні, зламані програми. Купувати у мережі лише за допомогою власного комп'ютера або телефона. Встановити антивірусне програмне забезпечення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили про нову шахрайську схему із банківськими картками

Автор: Обозреватель
  Подібні шахрайські повідомлення щодня отримують тисячі українців.
Подібні шахрайські повідомлення щодня отримують тисячі українців.

"Головний прийом усіх шахраїв - налякати людину. Ваша картка заблокована, вам потрібно якомога швидше підтвердити свою особу, ось зараз прийде пароль на телефон, назвіть його. Людина втрачає пильність і втрачає свої гроші", - розповіли в одному з українських банків.

Ще одна популярна шахрайська схема - "я знайшов ваш паспорт".

Зловмисники знаходять оголошення про втрачений документ. Дзвонять за вказаним номером телефона і погоджуються повернути документ за винагороду. Яку пропонують скинути через термінал.

В Україні виявили нову шахрайську схему отримання особистих даних під приводом подачі колективного позову до банку. Шахраї вимагають використання електронного цифрового підпису клієнтів. У разі "виграшу" позову пропонують клієнтам банку грошову винагороду.

Зараз ви читаєте новину «Як шахраї крадуть готівку з банківських карток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути