Ексклюзиви
середа, 03 жовтня 2012 09:31

Кабмін передав Раді поправки до Податкового кодексу, які не сподобались Хорошковському

Кабмін передав Раді поправки до Податкового кодексу, які не сподобались Хорошковському
Фото: pravo-izdat.com.ua

Кабінет міністрів вніс до парламенту законопроекти №1284-11285 з поправками до Податкового кодексу та інші законодавчі акти для удосконалення адміністрування податків і зборів.

Як повідомляє "Комерсант-Україна" в публікації "Податки переводять в ощадливий режим", цей документ, розроблений Мінфіном і Державною податковою службою, був розкритикований першим віце-прем'єром Валерієм Хорошковським на попередньому Кабміні.

Вже в понеділок на закритому засіданні члени уряду в оперативному режимі схвалили пакет документів, зазначає видання.

Як і передбачалося, ДПС домоглася згоди на введення трипроцентного акцизу на операції з цінними паперами та похідними. Погодився уряд і з пропозицією збільшити питому вагу специфічної складової акцизу на сигарети за рахунок зниження адвалорної. У підсумку мінімальне акцизне навантаження на безфільтрову продукцію зросте на 35%, з фільтром - на 18%. Буде також веден авансовий платіж акцизу для виробників тютюнових виробів (з розрахунку мінімального навантаження і ставки податку в момент подання декларації) та посилено відповідальність за фальсифікат або товар з підробленими марками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держказначействі запевняють, що доходи бюджету зросли на 8,6%

У цілому думку галузі було враховано. Замість норми про 6-місячний оборот продукції з марками старого зразка запропонований 12-місячний термін. Крім того, із законопроекту вилучена ідея створення центру експертиз підакцизних товарів при ДПС. У податковій також мали намір зобов'язати виробників та імпортерів сплачувати додаткові суми акцизу за перевищення обсягів реалізації продукції перед черговим підвищенням акцизу на 30%. При узгодженні документа з нього зникла вимога застосування касових апаратів платникам єдиного податку (III група). Не пощастило інтернет-магазинам - їх зобов'яжуть мати РРО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада наблизила подорожчання алкоголю та цигарок

В уряді не погодилися також з ідеєю глави ДПС Олександра Клименка посилити фіскальний тиск на операції з нерезидентами, які мають офшорний статус, чи резидентами країн, де ставка податку на прибуток мінімум на 5% нижча, ніж в Україні. У цьому випадку у звітність українського підприємства-експортера повинен був би включатися дохід від угоди в розмірі 120% її обсягу. Це призвело б до штучного завищення прибутку.

/media/video/458870/1_458870.mp4

Зараз ви читаєте новину «Кабмін передав Раді поправки до Податкового кодексу, які не сподобались Хорошковському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути