понеділок, 21 листопада 2016 13:19

До кінця тижня обіцяють долар по 26 грн

До кінця тижня обіцяють долар по 26 грн
Волинські Новини

Цього тижня курс долара стабілізується. Яким буде долар до кінця тижня, у коментарі Gazeta.ua розповів старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

"До кінця тижня офіційний курс долара встановлюють у межах позначки в 26 гривень. До цього ж рівня знизять й курси на готівковому ринку", - прогнозує експерт.

Минулого тижня долар подорожчав у різних сегментах валютного ринку на 1-2%. За тиждень офіційний курс долара зріс із 25,58 грн до 26,05 грн за долар. Це на 1,9% більше, ніж позаминулого тижня. На готівковому ринку долар здорожчав на 1,5% у купівлі - до 25,99 - 26,43 грн і на 2,3% у продажу - до 26,39 - 27,04 грн.

"На це вплинуло потужне зростання долара на світових валютних ринках. Зараз не можна говорити про невідворотність повільної девальвації. Завжди є варіанти, і залежать вони від того, наскільки жорсткою буде монетарна політика Нацбанку. Пом'якшення політики, зниження ставок, зростання витрат бюджета призведуть до девальвації. Жорства політика спинить її і укріпить гривню", - говорить Вадим Іосуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: $300 млн на місяць: експерт назвав заробітки на чорному ринку валюти

За словами експерта, хибно вважати, що девальвація вигідна регулятору.

"Є думка, що девальвація національної валюти сприяє бюджету - стимулює експорт, збільшує надходження з податків від експортерів у гривні. Однак не варто забувати, що девальвація збільшує вираження в гривнях зобов'язань бюджету з обслуговування зовнішнього боргу", - пояснює Іосуб.

Банки йдуть на поступки боржникам із кредитів. Фінустановам невигідно показувати проблемні кредити.

Зараз ви читаєте новину «До кінця тижня обіцяють долар по 26 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути