Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 14:33

З Росії можна переказати не більше 3 тисяч доларів

Рік діє російська заборона на грошові перекази в Україну за допомогою іноземних платіжних систем. Зокрема, Western Union і Moneygram.

Автор: REUTERS
  22 березня 2017 року Росія прийняла закон про заборону грошових переказів в Україну за допомогою іноземних платіжних систем.
22 березня 2017 року Росія прийняла закон про заборону грошових переказів в Україну за допомогою іноземних платіжних систем.

22 березня 2017 року такий закон прийняла Держдума РФ. Перекази дозволили надсилати тільки за допомогою оператора, якого контролюють російські юридичні особи. Порушення закону карається штрафом у розмірі платежу.

Нововведення стосувалося держав, які заборонили діяльність російських платіжних систем на своїй території. Зокрема, Україна у жовтні 2016 року обмежила роботу платіжних систем: "Золотая Корона", "Юністрім", "Колібрі", "Лідер", Anelik та Blizko. Також системи електронних грошей: "Яндекс.Деньги", Qiwi Wallet, Webmoney та Wallet One.

"Заборона Держдуми не матиме істотного впливу на надходження з Росії. Адже заборонили перекази за допомогою платіжних систем без відкриття банківського рахунку. Їхня сума несуттєва. Фізичні особи можуть надсилати та отримувати кошти з Росії через рахунки, відкриті в банках", - каже глава НБУ Яків Смолій, передає "Інтерфакс".

Автор: 5 канал
  За підсумками минулого року, найбільш прибутковим потягом для України став поїзд сполученням "Київ – Москва". Водночас повітряний простір України для російських авіакомпаній закрили.
За підсумками минулого року, найбільш прибутковим потягом для України став поїзд сполученням "Київ – Москва". Водночас повітряний простір України для російських авіакомпаній закрили.

За даними НБУ, 2013-го в Україну надійшло майже $5 млрд закордонних переказів. 2014-го — $3,8 млрд, 2015-го — трохи більше $2,5 млрд. 2016 року склала $2,485 млрд. З них - $935 млн надійшли з Росії. 40% всіх переказів через Western Union, 24% - "Золотая корона", 18% - MoneyGram, 8% - "Юністрім".

2017 року обсяг приватних грошових переказів з Росії знизився до $1,311 млрд. Це 14% від усього обсягу коштів, що надійшли в Україну. При цьому перекази з Польщі зросли на 57% - до $3,123 млрд.

Заробітчани найчастіше переказують гроші з Росії поштовим переказом. Можна відправити в Україну до $3 тис. Вартість переказу - від 70 руб. до 280 руб. плюс 1,5-5% від суми переказу.

Укрпошта дозволяє відправити в РФ до 15 тис. грн звичайним платежем або до $3 тис. важливим платежем. Комісія - більше 2 тис. грн. Термінові перекази не передбачені. Одержувачу доведеться чекати грошей до 35 днів.

За результатами соціологічного дослідження групи "Рейтинг", за останні роки в Росії працював кожен четвертий український заробітчанин, переважно зі східних областей. Водночас все більше заробітчан переорієнтовуються на інші країни. Так, кількість охочих їхати на заробітки до РФ не перевищує 6%. Важливим фактором є й погіршення економічної ситуації в самій Росії.

Зараз ви читаєте новину «З Росії можна переказати не більше 3 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути