Ексклюзиви
вівторок, 07 лютого 2012 15:28

Іванющенко отримав половину "Нібулону" після арешту єдиного сина власника

Іванющенко отримав половину "Нібулону" після арешту єдиного сина власника

Структури народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка отримали під контроль 50% акцій найбільшої української агрокомпанії "Нібулон".

Про це повідомило джерело, близьке до керівництва компанії, пишуть "Коментарі".

"Вадатурський (Олексій Вадатурський - засновник і власник "Нібулону". - ред.) поступився структурам Іванющенка 50% акцій. Останньою краплею став арешт заступника гендиректора (цю посаду займає єдиний син Вадатурського. - ред). Однак його вже випустили. Майже відразу після передачі акцій", - розповіло джерело виданню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Межигір'я" гарантовано відберуть, хто б не прийшов до влади"

Нагадаємо, "Нібулон" є однією з найбільших агрокомпаній України, що спеціалізується на вирощуванні сільгосппродукції та її експорті.

"Нібулон" - спільне українсько-угорсько-британське підприємство, яке забезпечує контроль над усіма стадіями руху зерна по ланцюжку "поле - лінійні елеватори - перевантажувальний термінал". Компанія входить до топ-5 експортерів зернових Україна.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Янукович на очах у іноземних послів залишав Раду під крики "Ганьба!"

Проблеми у "Нібулону" почалися влітку 2010 року з утрудненням будівництва річкових терміналів і появою кримінальних справ проти керівництва філій компанії. Пізніше, судна СП з зерном не могли пройти українську митницю. "Нібулон" також не отримав достатньо квот від Мінагпропрода для експорту врожаю зернових.

У ЗМІ з'явилася інформація, що проблеми у компанії з'явилися після зацікавленості її роботою Юрія Іванющенка. Однак, Олексій Вадатурський спростовував існування такого "інтересу" до своєї власності з боку нардепа.

Зараз ви читаєте новину «Іванющенко отримав половину "Нібулону" після арешту єдиного сина власника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути