понеділок, 25 червня 2018 17:46

Інтернет може подорожчати

Інтернет може подорожчати
Ухвалення законопроекту №6688 призведе до подорожчання послуг інтернет-доступу і монополізації інтернет-ринку. Фото: f.azh.kz

Ухвалення законопроекту №6688, яким хочуть дозволити СБУ без рішення суду блокувати сайти, призведе до подорожчання послуг інтернет-доступу і монополізації інтернет-ринку.

Про це заявив глава Інтернет-асоціації України Олександр Федієнко. За його словами, цю законодавчу ініціативу вдалося заблокувати за допомогою громадськості торік, передає Liga.net.

"Думали, що проект взагалі заморожений. Але через рік знову з'явився, - каже Олександр Федієнко. - Закупівля за гроші провайдерів техзасобів для моніторингу та блокування контенту призведе до подорожчання послуг. І це - шлях до монополізації на ринку".

За оцінками засновника і директора провайдера НетАссіст Максима Тульева, загальна вартість всіх техзасобів, які депутати хочуть зобов'язати закупити інтернет-провайдерів, становить майже $1,5 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стали більше купувати планшети з більшими екранами

Законопроектом №6688 також передбачається створити реєстр рішень про клопотання щодо блокування сайтів, який передадуть під управління телеком-регулятора НКРЗІ. За ненадання операторами даних про предмет перевірки на письмову вимогу посадових осіб НКРЗІ - штраф у розмірі 1% від річного доходу.

У Європейському Союзі ухвалили нові правила щодо авторських прав у інтернеті. Вони жорстко регулюють використання чужого контенту, на основі якого створюються меми.

Зараз ви читаєте новину «Інтернет може подорожчати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути