понеділок, 15 квітня 2013 15:27

Іноземні фінансисти не вірять, що Україна зможе значно спростити ведення бізнесу

Іноземні фінансисти не вірять, що Україна зможе значно спростити ведення бізнесу
Анна Дерев'янко: Завдання президента потрапити у Топ-100 за легкістю бізнесу вважають майже нереальним. Фото: sannews.com.ua

Іноземні фінансисти вважають практично неможливим цього року потрапляння України до першої сотні світового рейтингу країн за легкістю ведення бізнесу.

Про це розповіла виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації Анна Дерев'янко в ефірі "Ера-FM".

"На сьогодні є завдання президента увійти у першу сотню. Але минулого тижня ми мали зустріч з представниками фінансових установ, зокрема з Міжнародною фінансовою корпорацією, у яких я прямо спитала прямо, чи вони вважають, що ми маємо шанс цього року увійти у першу сотню за легкістю ведення бізнесу, і вони сказали, що неможливо таке, скоріше за все", - сказала Дерев'янко.

За її словами, Україна не виконала більшість необхідних дій для входження до першої сотні такого рейтингу.

"У переліку заходів, а це приблизно 30 пунктів, тільки третина виконана для покращення інвестиційної моделі. Якщо найближчими кількома тижнями не вдасться прийняти у парламенті закони, які будуть покращувати ситуацію з легкістю ведення бізнесу, то першої сотні нам цього року не бачити", - зазначила Дерев'янко.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович заявив, що Україна повинна провести роботу з дерегуляції та спрощення видачі дозвільних документів з тим, щоб в рейтингу легкості ведення бізнесу Всесвітнього Банку увійти в Топ-100 країн.

/media/video/492974/1_492974.mp4

Зараз ви читаєте новину «Іноземні фінансисти не вірять, що Україна зможе значно спростити ведення бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути