Ексклюзиви
вівторок, 06 серпня 2013 20:14

Гра у підняття-непідняття тарифів триватиме вічно - екс-міністр

Гра у підняття-непідняття тарифів триватиме вічно - екс-міністр
Олексій Кучеренко розповів про тарифи ЖКГ. Фото: gro-za.pp.ua

Колишній міністр комунального господарства Олексій Кучеренко не бачить нічого екстраординарного в ситуації з нещодавнім підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги та наступною реакцією на це прем'єр-міністра Миколи Азарова.

"Тут традиційна національна гра, коли напередодні осіннього періоду хтось підвищує тарифи, потім з'являється з відпустки прем'єр, тупотить ногами і каже: "Зараз розберемося, голови посічемо" ... Ця гра йде з року в рік. Мені здається, вона буде нескінченною", - сказав Кучеренок в ефірі "Ера-FM".

Він нагадав, що за даними Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, тарифи на тепло покривають собівартість на 65-70%, а на воду - 80%.

"Так от, цей орган каже, що тарифи занижені, потім якийсь мер хоче нормально пройти зиму, щоб його не чіпав НАК "Нафтогаз", трошки підвищити тарифи і тут же стає ворогом народу", - зазначив Кучеренко.

Нагадаємо, протягом минулого тижня зросла вартість послуг з водопостачання, водовідведення, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в деяких населених пунктах АР Крим, Дніпропетровської, Київської, Полтавської, Сумської, Харківської та Черкаської областей, де органами місцевого самоврядування були переглянуті відповідні тарифи.

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив перевірити обгрунтованість підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в регіонах і про результати перевірки доповісти у тижневий термін.

Зараз ви читаєте новину «Гра у підняття-непідняття тарифів триватиме вічно - екс-міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути