четвер, 29 жовтня 2020 15:40

Хто заробив на карантині, а хто втратив: дані податкової

Хто заробив на карантині, а хто втратив: дані податкової
Податкові відрахування поштових операторів та кур'єрських служб зросли на 24%. Фото: pixabay.com

Через запровадження в Україні карантинних обмежень багато підприємців тимчасово припинили діяльність або взагалі вимушені були закритися. Декому вдалося пристосуватися і навіть збільшити прибутки.

Так, за даними Державної податкової служби, кінотеатри, туристичні агентства та готелі різко скоротили податкові відрахування до державного та місцевих бюджетів. А служби доставки посилок, пошта, приватні освітні заклади та компанії, що надають медичні послуги, навпаки виграли від запровадження карантину, передає Економічна правда.

За період карантину кінотеатри скоротили податкові відрахування у понад 2 рази, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Сума сплачених кінотеатрами податків за 6 міс. становила 47,6 млн грн.

Суттєво знизилися податкові відрахування туристичних агентів та операторів. Відрахування від цього бізнесу впали на 49%порівняно з минулим роком. Загалом становили 210,6 млн грн.

Істотно впали доходи у готельній сфері. За шість карантинних місяців українські готелі та заклади, які надають послуги з розміщення, сплатили податків на понад 1,5 млрд грн менше, ніж у березні-вересні 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запустять бот, що нагадуватиме про податки

Водночас податкові відрахування поштових операторів та кур'єрських служб зросли на 24%, проти аналогічного періоду минулого року.

За березень-вересень "Укрпошта" сплатила до бюджету на 34%, або на 303,3 млн грн більше податків.

Заклади, що працюють у сфері дошкільної, початкової та середньої освіти, збільшили обсяг податкових надходжень на 13%, 17% та 16% відповідно. Експерти вважають, що причиною такого стрибка стало зростання популярності приватних закладів освіти серед українців.

Починаючи з травня поточного року, зростання зафіксували у сфері надання медичних послуг. Щомісячно від лікарняних закладів податкова отримувала на 7-10% більше коштів, ніж торік. Цей сектор показав найбільше зростання відрахувань – на понад 440 млн грн.

Уряд звернеться до Європейського інвестиційного банку з проханням профінансувати €25 млн для допомоги малим та середнім підприємствам у боротьбі з Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Хто заробив на карантині, а хто втратив: дані податкової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути