Ексклюзиви
четвер, 26 березня 2020 19:00

Хто заробить на карантині: думка експерта

Хто заробить на карантині: думка експерта
На час карантину заклади громадського харчування закриті. Українці стали частіше користуватися послугами доставки. Фото: pexels.com

Через карантин найбільше постраждають обмежені бізнеси. Щоправда зросте попит на сфери, які пропонують дистанційні послуги, розповів Gazeta.ua директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський.

"Збитки отримають сфери авіації, послуг. Доходів не дорахуються розважальні заклади, громадського харчування. Щоправда зросте попит на доставку товарів, продуктів додому", - каже економіст.

За його словами, послугами доставки переважно користується молодь. Незабаром кількість клієнтів зросте серед людей старшого покоління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали галузі, в яких найбільше безробіття під час карантину

"Щоб не втратити доходи, працівникам потрібно швидко реагувати на зміни. Ті ж офіціанти можуть перепрофілюватися в кур'єрів", - пояснює Вишлінський.

Додає, що популярними ставатимуть різноманітні онлайн сервіси. В умовах карантину більшість зустрічей та конференцій переводять у відео формат. Компанії можуть працювати дистанційно.

Роботу у світі через карантин та можливу економічну кризу можуть втратити близько 25 млн людей, порахувала Міжнародна організація праці. Ексміністр економіки Тимофій Милованов вважає, що в Україні без роботи залишаться 170-500 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Хто заробить на карантині: думка експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути