середа, 07 квітня 2021 11:14

Хто за пандемії заробив найбільше

Хто за пандемії заробив найбільше
У березні, порівняно із січнем 2021 року, кількість вакансій для таксистів злетіла на 17%. Фото: unsplash

Пандемія змінила перелік найпопулярніших вакансій, зробивши професію таксиста однією з найбільш попитних. У середньому їм готові платити 19 тис. грн.

Карантинні обмеження також уплинули на готовність українців переїхати в інший регіон чи країну для здобуття більшого прибутку, пише "Обозреватель".

Представниця кадрового порталу Jooble Олена Кірільєвніна каже, що в березні, у порівнянні із січнем 2021 року, кількість вакансій для таксистів злетіла на 17%.

"Усе тому, що українці втрачають роботу, когось відправляють у неоплачувану відпустку, і в підсумку доводиться шукати тимчасовий заробіток. Найпопулярніший із них – водії в службу таксі", - каже Олена Кірільєвніна.

У результатах опитування рекрутингової компанії ANCOR ідеться про те, що 63% робітників фізичної праці готові переїхати в інший регіон країни або за кордон заради роботи за контрактом або вахтовим методом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українці готові бути заробітчанами - дослідження

Кірільєвніна зазначає, що попит серед українських претендентів на роботу за кордоном із настанням карантину тільки зріс. Найпопулярнішими напрямками залишаються Польща, Німеччина, Чехія, Литва та Італія.

Зі слів експерта з ринку праці Сергія Марченка, через карантинні обмеження роботодавці у великих містах стали лояльнішими до віддаленої роботи.

"Багато людей, які жили в низькооплачуваних регіонах, як, наприклад, Чернігівська, Закарпатська області, Житомир, Кропивницький, зараз мають можливість отримувати київські зарплати", – зазначив Марченко.

9 з 10 польських власників бізнесу не урізали зарплати українцям попри пандемію та планують і надалі винаймати заробітчан, ідеться в результатах опитування OLX Робота.

Зараз ви читаєте новину «Хто за пандемії заробив найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути