вівторок, 06 квітня 2021 21:10

Як пандемія вплинула на заробітчан у Польщі - опитування

Як пандемія вплинула на заробітчан у Польщі - опитування
56% польських роботодавців розказали, що пандемія не сильно вплинула на кількість залучених до роботи українців. Фото: unsplash

9 з 10 польських власників бізнесу не урізали зарплати українцям попри пандемію та планують і надалі винаймати заробітчан.

Ті, кому довелося це зробити — найчастіше скорочували виплати максимум на чверть, йдеться у результатах опитування OLX Робота.

Найбільше польські роботодавці пропонують роботу у таких сферах:

- будівництво — 30%;

- логістика та перевезення — 25%;

- сфера обслуговування та громадське харчування — 20%;

- виробництво — 11%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці відкривають бізнеси в Польщі: чому обирають цю країну

56% польських роботодавців розказали, що пандемія не сильно вплинула на кількість залучених до роботи українців. Ще 30% поділилися, що нині наймають дещо менше наших заробітчан. У 77% працедавців не змінилися плани стосовно тривалості надання роботи для іноземців — вони не планують зменшувати чи збільшувати терміни працевлаштування.

Через карантинні обмеження роботодавці запроваджували нові умови праці. 87% опитаних забезпечили своїх працівників масками та антисептиками. 59% намагалися організувати роботу так, щоб забезпечити дистанцію у 1,5 метри, ще 22% надали можливість працювати позмінно.

6 з 10 опитаних кажуть, що пандемія вплинула на пошук працівників з України в гірший бік. Серед причин називають бюрократичні нюанси та менше бажання українців їхати на роботу за кордон.

У лютому 2021 року в Україну з-за кордону надійшло $949 млн приватних валютних переказів. Це на $27 млн, тобто на 2,8% менше, ніж роком раніше.

Зараз ви читаєте новину «Як пандемія вплинула на заробітчан у Польщі - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути