четвер, 12 листопада 2020 11:26

Хто в Україні отримує 51 тис. грн пенсії

Хто в Україні отримує 51 тис. грн пенсії
Українські пенсії чи не найнижчі в Європі. Фото: pexels.com

Середня пенсія в Україні становить близько 3,4 тис., а мінімальна – 1 712 грн. Однак українські судді отримують середню пенсію в розмірі понад 51 тис. грн.

Слід зазначити, що в Україні діє обмеження щодо максимального розміру виплати – не більше 10 мінімальних, що становить приблизно 17 тис. грн. Судді таке рішення визнали незаконним і нині отримують виплати без обмежень, передає Obozrevatel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміниться процедура призначення пенсій

Розмір майбутньої пенсії залежить від 2 показників: зарплати і стажу. За середньої зарплати українці можуть розраховувати на виплату в розмірі близько 3,4 тис. гривень. Крім того, щороку зростають вимоги щодо стажу. Незабаром половина українців зможе виходити на пенсію в 63 або 65 років.

Українські пенсії чи не найнижчі в Європі. Причинами такої сумної статистики називають високий рівень тіньової зайнятості, низька зарплата й велика кількість фізосіб-підприємців, які не платять єдиний соціальний внесок.

Запуск накопичувальної пенсійної системи можуть прискорити. Це стане можливим, якщо законопроєкт про накопичувальні пенсії №2683 приймуть до кінця 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Хто в Україні отримує 51 тис. грн пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути