Ексклюзиви
середа, 31 липня 2024 21:52

Херсонські кавуни отримали офіційний статус

Херсонські кавуни отримали офіційний статус
Зареєстрували географічне зазначення товару "херсонський кавун". Фото: pixabay.com

Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій зареєстрував географічне зазначення товару "херсонський кавун".

Це зазначення можуть використовувати баштанні культури, вирощені на піщаних ґрунтах на території Скадовського, Херсонського, Каховського районів Херсонської області, повідомляє Міністерство економіки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну визнали країною виноробства

Наголошують, що херсонський кавун має високий рівень цукру і щільний м'якуш. Його шкірка зелена, з блідо-зеленими смужками. М'якуш має колір від рожевого до насичено червоного.

Відповідний статус надає виробникам переваги у захисті своїх прав на використання такої назви та тонізації товарної пропозиції. Українське законодавство щодо цього синхронізоване з європейськими вимогами. Географічне зазначення є найменуванням місця, що ідентифікує товар, який походить з певної географічної території та має особливу якість, репутацію чи інші характеристики, зумовлені головним чином цим місцем походження. Належність товару до ареалу географічного зазначення повинна містити хоча б один з етапів виробництва на визначеній географічній території.

Вино Chardonnay Sauvignon Villa UA здобуло офіційний статус винного посла України і вирушить представляти нашу країну до Парижу, щоб познайомити іноземних гурманів із нашими унікальними смаками та традиціями.

Зараз ви читаєте новину «Херсонські кавуни отримали офіційний статус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути