Ексклюзиви
пʼятниця, 31 травня 2024 11:17

Україну визнали країною виноробства

Україну визнали країною виноробства
Закарпатське вино отримало географічне зазначення. Фото: pixabay.com

Закарпатське вино отримало географічне зазначення.

Географічне зазначення "Закарпаття/Закарпатське вино" 29 травня було зареєстровано у Державному реєстрі України географічних зазначень, йдеться у повідомленні корпорації "Укрвинпром" у Facebook.

"Ми докладали величезних зусиль для того, щоб офіційно визнати Україну як країну виноробства з боку відповідних установ у США та Європі. До того ж ми також долучили Крим до реєстру як невід'ємну територіальну зону виноробства України. Ми досягли цієї мети, але маємо намір продовжувати розвиватися. На сьогодні ми маємо географічне зазначення "Закарпаття/Закарпатське вино" і сподіваємося, що українське вино отримає ще більше визнання та розвиток у майбутньому", - прокоментував генеральний директор корпорації "Укрвинпром" Володимир Кучеренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар подорожчав перед вихідними, що з іншими валютами

Ця подія є важливим кроком у розвитку виноробного регіону, оскільки не лише підкреслює унікальність закарпатських вин, але й сприяє зміцненню позицій української виноробної галузі на міжнародному ринку. Одним із пріоритетних завдань є відкриття українським виробникам нових експортних шляхів.

Вино Chardonnay Sauvignon Villa UA здобуло офіційний статус винного посла України і вирушить представляти нашу країну до Парижу, щоб познайомити іноземних гурманів із нашими унікальними смаками та традиціями.

Зараз ви читаєте новину «Україну визнали країною виноробства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути