четвер, 18 червня 2020 14:15

Гроші, за які мали боротися з коронавірусом, спрямують на ремонт доріг

Гроші, за які мали боротися з коронавірусом, спрямують на ремонт доріг
Гроші з фонду боротьби з коронавірусом спрямують на ремонт доріг. Фото: Pixabay

Проєкт закону №3509 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" ухвалила Верховна Рада України.

331 нардеп підтримав це рішення, пишуть УНН.

Мета закону - це забезпечити можливості спрямування коштів фонду боротьби з пандемією Covid-19 та її наслідками на покращення транспортного сполучення, будівництво, реконструкцію та ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На боротьбу з Covid-19 виділять рекордну суму

У пояснювальній записці додають, що, виходячи з усередненої структури вартості дорожніх ремонтно-будівельних робіт, прийняття проєкту закону призведе до позитивного соціально-економічного ефекту для держави. Це стимулюватиме додатковий попит на продукцію галузей економіки у розмірі 25 375,0 млн грн; підвищить надходження усіх видів податків та обов'язкових платежів до бюджетів усіх рівнів у розмірі близько 7554,5 млн грн; збільшить обсяг доходів зайнятого населення на суму 1831,4 млн грн; підвищить інвестиційну спроможність дорожніх підприємств (планові накопичення) на суму 239,2 млн грн.

Комітет Верховної Ради з питань бюджету не схвалив перенаправлення Міністерству внутрішніх справ 2,7 млрд грн з фонду з боротьби з коронавірусом на доплати працівникам відомства. Кабінет міністрів видав розпорядження, згідно з яким "майже 5% від величини цього фонду повинні піти на доплати поліції, прикордонникам, які нібито задіяні в боротьбі з Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Гроші, за які мали боротися з коронавірусом, спрямують на ремонт доріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути